Raumam boikatte suunnittelukokouksen antia

Raumam boja – kannattajaryhmä järjesti ensimmäisen suunnittelu- ja keskustelutilaisuuden 23.7.2011 kauniissa Lapin järvimaisemassa. Illan aikana suunniteltiin Raumam boikien tulevaa toimintaa, maalattiin tifoa, löylyteltiin ja nautittiin erinomaista ruokaa sekä virvokkeita.

Raumam boja ovat ottaneet askeleen kohti vankempaa organisaatiota. Kokouksessa keskusteltiin muun muassa riippumattoman kannattajayhdistyksen toimintamalleista, suhteesta seurajohtoon sekä viralliseen faniyhdistykseen. Raumam boikien keskuudessa oli täysi yhteisymmärrys siitä, että Raumam boja kaltaiselle riippumattomalle ja spontaanille kannatusryhmälle on suurta tilausta Rauman kannattajakulttuurissa. Aiemmin keväällä Raumam boja torjuivat yksipuolisesti Lukkofanit ry:n ehdotuksen, jossa pyydettiin Raumam boikia Lukkofanien alaisuuteen. Raumam boja toivovat, että etenkin katsomossa yhteistyö Lukkofanien kanssa kehittyy.

Sauna-illan yhteydessä Raumam boja maalasivat Tifon. Tifo tullaan julkistamaan Pitsiturnauksen (5.8) Lukko – Ässät ottelussa. Illan aikana lyötiin lukkoon myös muun muassa fanimateriaalin tilaukset, nettisivujen luominen sekä muut käytännön järjestelyt. Raumam boja tulevat järjestämään ainakin tulevan syksyn aikana ”Raumlaisten marssin” Poriin.

Illan kuumin keskusteluaihe oli Rauman Lukon logo-asia. Raumam boja hyväksyi yksimielisesti yhteisen päämäärän, että Lehväslogo on saatava takaisin Lukolle. Nykyinen kettu-logo ei edusta millään tavalla raumalaisuutta, Rauman Lukkoa tai kannattajia. Raumam boja eivät kuitenkaan tyrmää täysin kettu-logon käyttöä, vaan esittävät, että kettu-logo voi pysyä edelleen markkinointi-logona.

Raumam Boja


Ryöstöretki Töölöön!

Raumam Boja – kannattajaryhmä tekee tänään ensimmäisen vieraspelimatkansa, kun bussi starttaa kohti Helsingin Ifk:n kotistadionia, Töölön Bunkkeria. Teemana on sama kuin ensimmäisessäkin matsissa eli: ”ryöstöretki Stadiin”.

Perjantain kotipelissä Lukko menetti kotietunsa takaisin IFK:lle, joka pelasi erittäin hyvää playoffs-lätkää. Lukko ei pelannut huonoa kiekkoa, mutta petolauma oli piirun verran parempi.

Raumalaisyleisö ei tuonutkaan yllättäen kuudetta kenttäpelaajaa matsiin.  Pääasiallinen yleisö istuskeli porvarikatsomossa kädet nyrkissä odottaen rahoilleen vastinetta eli ainoastaan voittoa. Hyvä suoritus ei kelpaa, eikä tosiasia, että Raumalla pelataan jälleen monen vuoden tauon jälkeen välieriä. Passiivisuus tarttuu ja kannattajia on vaikea aktivoida, vaikka pelataankin mitalipeleissä.

Raumam Boja – kannattajaryhmä on saanut ristiriitaista palautetta. Toisten mielestä Raumalla on pitkään jo kaivattu uutta kannatuskulttuuria sekä luovempaa kannattamista. Valitettavasti useat kuitenkin odottavat, että noin 15 aktiivista ”boikaa” pystyy herättämään koko jäähallin eloon yhdessä yössä. Raumam Boja eivät kuitenkaan pysty yksin uudistamaan kannatuskulttuuria, vaan siihen tarvitaan kaikkien sinikeltaisten panosta. Uuden kannattajakultuurin herättäminen ei tapahdu yhdessä viikossa, vaan siihen tarvitaan kuukausia ehkä jopa vuosia.

Raumam Bojat lähtevät loistavissa tunnelmissa ryöstöretkelle Töölöön. Raumam boikien bussissa on tällä kertaa noin 50 sinikeltaista kannattajaa, jotka antavat 110 % voimistaan rakkaalle seuralleen! Yhdessä seisomme, yhdessä kaadumme!

”5-0 ni gyl määgi sit huuda!”