Lukko välieriin

”Rauman Lukko tekee paluun mitalipeleihin kuuden vuoden tauon jälkeen. NHL:n työsulkukaudella 2004–2005 raumalaiset nähtiin viimeksi sarjan tässä vaiheessa ja silloin välierävastustajana ollut Kärpät passitti Lukon pronssiotteluun tylysti suoraan otteluvoitoin 3-0.” (jatkoaika.com)

Game Seven: Yhdessä ylpeänä!

Rauman Äijänsuolla taistellaan tänään elämästä ja kuolemasta. Voitolla joukkue selvittää tiensä välieriin, tappion kohdatessa kesäloma kutsuu.

Rauman Bojat ­– niminen kannatusryhmä debytoi perjantaina Äijänsuolla saaden positiivista palautetta katsojilta, mistä johtuen Rauman Bojat iskee maanantaina uudelleen kauden tärkeimpään peliin. Tällä kertaa Rauman Bojat tuo stadionille laulujen lisäksi myös hieman väriä.

He haastavat kaikki Lukkokannattajat tukemaan rakasta seuraamme iskulauseella:

”Yhdessä seisomme, yhdessä kaadumme!”.

Toivomme kaikilta faneilta rohkeaa osallistumista kannustukseen sekä lauluihin!

Rauman Bojat on kannatusryhmä

Uusi kannatusryhmä Rauman Bojat ei ole erillinen faniyhdistys vaan epävirallinen kannatusryhmä, joka pyrkii rohkaisemaan lukkokannattajia äänekkäämpään kannustukseen.

Rauman Bojat eivät yritä eivätkä halua korvata perinteisiä lukkofaneja seisomakatsomossa vaan päinvastoin tukea heitä kannustamisessa sekä tuoda stadionille hieman uutta voimaa Rauman fanikulttuuriin.

Tänään seisomme Äijänsuolla yhdessä ja ylpeänä Meidän Lukolle!

Äijänsuolla räjähtää

Äijänsuolla räjähtää

 

Rauman Bojat
Yhteystieto: kannattajaryhma at gmail.com

Rauli Urama – Viestintävälineiden hallitsija vai huonon paineensietokyvyn uhri?

Lukon kannattajana olen pettynyt Rauli Uraman viestintään. Urama on Lukon valmennuksellinen keulakuva, mutta hänen ulosantinsa on suppeaa ja hän haluaa pitää asiat visusti itsellään. Otteluiden jälkeen Urama analysoi Lukon peliä vain kamppailupelaamisen ja taisteluilmeen kautta. Hyvin harvoin hän poikkeaa edellä mainitusta kaavasta ja tässä mielestäni piilee suuri ongelma.

Malliesimerkkinä toimikoon Aleksei Sirokovin ja Nolan Pratin debyyttiottelu, jota Urama ei Radio Ramonan haastattelussa kommentoinut lainkaan. Tällä niukkasanaisuudella Urama luo turhia epäilyksiä ja antaa kannattajille vastuun kommentoida Lukon ja tiettyjen pelaajien edesottamuksia ilman kunnon kompetenssia. Ongelmana on myös se, että Urama kommentoi hyvin vähän yksilöiden peliesityksiä, peluutuspäätöksiään tai yleensä pelillisiä asioita.

Hänen kommenttinsa ovat useimmiten suppeita, lähes poliitikkojen tasoa. Urama tuskin tulee koskaan vaatimaan suorasanaisesti tietyltä pelaajalta parannusta peliesityksiinsä paikallislehtien sivuilla tai haukkumaan oman joukkueensa otteita julkisesti Pekka Virran tyyliin. Jukka Rautakorpi kommentoi omana aikanaan selkeästi, että syksyllä treenataan kovaa ja peli tulee näyttämään valmiilta vasta kevätkaudella. Kommentti on vain yksi esimerkki, mutta se tekee selväksi sen, mikä ero on Uraman ja Lukon viestinnässä verrattaessa muihin valmentajiin ja organisaatioihin.

Urama osaa halutessaan olla hyvä haastateltava. Viime syksynä Ganal TV:llä Jyrki Santalan haastattelema Urama oli analyyttinen, avoin ja myönsi jopa omia heikkouksiaan. En osaa ottaa kantaa siihen johtuiko hänen rentoutensa Lukon loistavasta alkukaudesta ja sarjajohdosta, mutta vastaavia keskusteluja ei ole tämän jälkeen nähty. Ennen kauden alkua Uudessa Raumassa julkaistu ”meidän pitää kiiruhtaa hitaasti”-artikkeli oli hyvä avaus, mutta kommentit peliesityksistä ovat tämän jälkeen jääneet vähiin.

Lue loppuun

Lukon Perttu Lindgren nousi SM-liigan Viikon Tulikuumien pelaajien listan kärkeen

Rauman Lukon Perttu Lindgren Tulikuumien pelaajien listan kärkeen. Lindgren kokosi viikon kolmessa ottelussaan tehot 3+3.

Perttu Lindgreniä raati arvioi seuraavasti: ”On noussut nyt sellaiseksi pelilliseksi johtajaksi, jota on odoteltu muutamat vuodet. Pelikäsitys, syöttötaito ja luovuus tekevät hänestä vaarallisen ylivoimapelaajan”.
Lue loppuun

Rauman Lukko pitsiturnauksen 2010 voittoon

Rauman Lukko voitti näytöstyyliin pitsiturnauksen 2010. Finaalissa kaatui Tampereen Ilves näytöstyyliin 4 – 2 .

Yleisön huikea kannustus siivitti Lukon 4-2 -voittoon finaaliottelussa Ilvestä vastaan. Ottelussa Lukon avainpelaaja oli Jakub Petruzalek kahdella maalillaan. Lisäksi erottui edukseen puolustaja Teemu Aalto kolmella syöttöpisteellään. Pitsiturnauksen Finaaliin Lukko selvitti voittamalla välierässä TPS:n ( Turun Palloseura ) lukemin 2-1.

Vuosi sitten Lukon taival katkesi jo alkusarjaan, mutta nyt Rauman Lukko raivasi tiensä finaaliin ja lopulta voittoon asti. Viime vuonna Pitsiturnauksen voittajaksi selviytyi TPS, eli turkulaiset juhlivat sekä kauden avauksessa että SM-liigan fiinaaleissa.

Lähde: UrheiluRauma.com