”Yhdessä seisomme, yhdessä kaadumme”

Rauma on kiekkokaupunki. Sitä Rauma on aina ollut. Meille raumalaisille Lukko on iso osa elämää. Se ei ole ainoastaan yritys, jolta ostamme palveluita. Se ei ole ainoastaan rikkaita maailmantähtiä vilisevä joukkue tai etäinen seuran johtoporras, joka polttelee sikareita norsunluutorneissaan. Sitä vastoin Rauman Lukko on meille ylpeyden aihe, joka pelaa vuodesta toiseen maan ylivoimaisesti seuratummassa liigassa. Lukko elää omaa elämäänsä raumalaisten kahvipöytäkeskusteluissa, identiteetissä ja imagossa. Lukko tuo väriä sateisiin syysiltoihin. Osalle Lukko on lähes perheenjäsen, jonka mukana koemme ilon ja surun hetkiä.

Valitettavasti kuluneen vuosikymmenen aikana raumalainen kannatuskulttuuri on hiipunut rajusti sen kulta-ajan hohdokkaista vuosista. Viimeksi Tihonovin aikakaudella Äijänsuo oli todella hankala paikka pelata vierasjoukkueelle. Silloista Äijänsuon tunnelmaa voidaan verrata japanilaiseen ydinvoimalan reaktoriin, jossa paine nousee hallitsemattomasti eikä mikään jäähdytysjärjestelmä ole kyvykäs saamaan reaktiovoimia kuriin.

Potentiaalia lukkofanien syvissä riveissä on. Se täytyy vain kaivaa esille. Fanien täytyy nousta esille ja ottaa vastuuta. On aika tehdä Äijänsuosta jälleen meille kotoisa, mutta vastustajalle tukala paikka pelata. Otetaan
kannattajatyhjiö haltuun ja hypätään uusi askel raumalaisessa kannattajakulttuurissa!

Pelaajat, toimitusjohtajat ja areenan nimet vaihtuvat. Fanit eivät. Seura olemme Me!

Rauman Pojat-kannattajaryhmä

Rauman Pojat – kannattajaryhmän flyerit ottelussa Lukko – Kalpa

Rauman Pojat Kannatusryhmä

Rauman Pojat ja Rauman Lukko

Laului

24 vastausta artikkeliin ””Yhdessä seisomme, yhdessä kaadumme”

 1. Jalkapallokulttuuriin on aina kuulunut, että kannattajaryhmät profiloituvat oman kaupunginosansa mukaan sekä käyttävät usein jalkapallon maskuliinisuuden luonteen vuoksi ”boys” – käsitettä. Esimerkiksi West Side Boys briteissä tai Dynamo Jungs Nord Saksassa. Vaikka arvostan kovin turkulaisia, niin näiden asioiden juuret ovat ”hieman syvemmällä”.

  Lisäksi ymmärtääkseni ne Rauman Pojat ovat raumalaistaneet nimensä: ”Raumam Boja”. Tässä viestiketjussa on ollut erittäin negatiivisa ja lyhyt näköisiä kommentteja, ikävä juttu.

  Kaikki tuki Raumam bojill!

 2. Jaahas, juuri pari kuukautta sitten Turussa tepsille (FC ja HC) perustettiin Pojat niminen kannatusporukka ja nyt sitten Raumalaiset ottaneet kanssa pojat nimen käyttöön. Tosin onhan monella seuralla myös Ultars alkuinen porukan nimi. Mutta ihme sattuma, että parin kuukauden sisällä perustetaan kaksi Pojat nimistä porukkaa.

 3. Oliko teillä yhtään omaa ideaa kun aloitte tätä kerhoa leikkimään vai kopioitteko kaiken Vaasasta, Turusta ja Helsingistä?

 4. Oliko pakko aloittaa juuri playoffeissa tämä saatanan tunnelman tuhoamis laulaminen, oli semmoinen olo kuin jossain jalkapallopelissä olisi ollut eilen katsomossa.

 5. raaaaauman lukko! klap klap klap…

  no – hienoa, että kehityshalua löytyy 🙂

 6. oivoi, siellä divaripojat huutelevat. pitäkää ne teidän surkeet laulunne siellä divarissa. onneksi ette ikinä tule nousemaan liigaan.

 7. niin no varmaan pojat keksii omiakin biisejä kunhan vain kulttuuri lähtee tosta kehittymään. Ja mun ymmärtääkseni niillä on jo omia biisejä?? Toki perseestä tollainen kokoplagiointi mutta jos kulttuuria aletaan luomaan tyhjästä niin vaikea niitä ”omia” lauluja on laulaa kun nollatasosta lähdetään. Eiks vaasalaisten pitäis kuitenkin olla ylpeitä, että heitä matkitaan? Ja luulis että he ovat mielissään myös siitä, että suomessa yritetään luoda oikeaa kulttuuria vaikka aluksi sitte plagioimalla.

 8. Sinänsä kopionti on turhaa joka tapauksessa. Onhan melodiat samat lähes jokaisella kannattaja porukalla. Hainkin itse ainakin sitä, että tuossa olis sanat täysin samat ja ainoana erona oli että Sportin tilalle oli laitettu Lukko. Melodiat voi hyvin olla, mutta kun edes sanoissa olis omapäräisyyttä. 😛

 9. No mitä väliä onko kopioitu vai ei. Pääasia on, että saadaan ääntä halliin ja onneksi joku on nyt ottanut sen hommakseen. Kaikki vaan lauluihin mukaan. Myöhemmin voi sitte keksiä lisää lauluja. Noi laulut oli vissiin viime perjantaina vaan. 🙂

 10. ”“lahen pojat” -> “rauman pojat” Taas vitun härskisti matkittu Red Army 20 vuotta-tifosta.”

  Niin.. Entäs toi Red Army. Onks se itse keksitty. Ainakin Manun fanit perusti Red Armyn joskus 70-luvun puolivälissä. Ja Lenin perusti 1918 Sowiet Red Armyn. Ja noi Sportin biisithän on lähes kaikki euroopassa tunnettuja melodioita. Täytyyks nyt kaikki faniseurat ”riisua lauluista”

 11. Itse oon kyllä aina lukkoa kannustanu, mutta hohhoijaa taas tätä ideaa. Kaunis ajatus sinänsä kieltämättä Raumalle tarttis fani kulttuuria enemmän mutta ei sitä herrajumala suoraa muilta tartte pölliä. Ja jos joku vielä jaksaa epäillä että nuo ei olisi suoria lainauksia red armylta niin:

  ensimmäinen laulu:
  http://www.youtube.com/watch?v=WGYbymdRnbw
  neljäs laulu:
  http://www.youtube.com/watch?v=gnXFI8_AAfs&feature=related

  siitä sopii itte kattoa.

 12. hienoa meininkiä.

  ei ole mitään väliä mistä biisit on, koska niiden alkuperä taitaa joka tapauksessa löytyä 70-luvun Italiasta tai briteistä. eri kannattajaryhmät ovat vaan tyytyväisiä, jos laulukulttuuri leviää stadioneilla ja tuskin kukaan ottaa hernettä nenään jos kansainvälisiä lauluja hoilataan. toivottavasti jatkossa kuullaan kuitenkin esim. rauman kielistä chänttäilyä!

  lukko voittoon!

 13. Mitä helvetin puuhastelua tämä nyt taas on? Lauluja Vaasasta, Lahesta nimeä, logoa Espoosta (no johan se on idän pojillakkin käytössä). Yrittäkää edes.

 14. Siellä on pikkupetterit päättäny laittaa pystyyn oman kannatuskerhon ja biisit on haettu Ultras06:n laulukirjasta.

  Mitä jos keksisitte ihan omia biisejä ja oman juttunne koska näillä plagiointiryhmillä ei kovin pitkää tulevaisuutta ole. Turha yrittää ruveta luomaan Raumalle omaa Red Armyn vastinetta koska siihen ei teillä yksinkertaisesti ole rahkeita. Tehkää oma juttu ja keksikää oma linja eikä tämmöstä vitun pelleilyä että otetaan jokaiselta Suomen faniryhmältä jotain hyvää ja koitetaan siitä seoksesta saada Gourmet-tason lihasoppa.

  PS. Mitä nyt muutaman vuoden ollaan vedettu tuota ”Hockey-Sport, Eteenpäin..” kappaletta niin voin sanoa et ei oikein tuo Rauman Lukko-sovitus oikein toimi siinä lyyrisesti. kko-pääte on lausunnallisesti kova kun taas meillä Vaasassa kyseisessä biisissä on helppo venyttää Sport-sanaa..

 15. Jotenkin hauskaa ko kaikki valittaa et kopioidaan jostai vaasasta biisit? mistäs ne on ne ottanu ei ainakaa itte kehittäny taitaa olla keski-euroopasta otettuja. Toiseksi minkä helvetin takia pitää dissata kun joku raumalla YRITTÄÄ kehittää tunnelmaa jäähallissa? en ymmärrä mitenkään tätä!!?? Ainoana miinuksena nään tämän että raumalle on näköjään syntynyt täysin omat kannattaja yhdistykset? järkikäteen ja yhteistyökehiin! ei mulla muuta -sepis -11

 16. Vittu jätkät tää on noloa. Suoraan copypastella pöllitty vaasasta päin lauluja ja sitte vielä ”lahen pojat” -> ”rauman pojat”. ”Pelaajat, toimitusjohtajat ja areenan nimet vaihtuvat. Fanit eivät. Seura olemme me!” Taas vitun härskisti matkittu Red Army 20 vuotta-tifosta.

 17. Hienoa!
  Nyt on taas sitä oikeaa asennetta kun joskus muinon Äijänsuolla oli. Nyt vaan verkostoidutaan isoksi ”ilkeäksi” oikeaksi faniporukaksi!
  Hieno kirjoitus!

  /Henkka

 18. ”Players coaches, board members change, one remain heres your famous red army”

 19. Täyttä plagiointia Vaasan Red Armylta, olisitte edes vaihtaneet sanat. Ehdottomasti ei jatkoon. :alas:

 20. Ainakaa Rauman Lukon kannattajien sydämeen ei mahdu kahta ämmää…

  Komeassa kannatusplakaatissa pitäisi siis olla ”todellisen sinikeltaisen sydämen”. jottei ainakaan porilaiset pääse naureskelemaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *